Navigációs hivatkozások átugrása
Home
Dokumentumok
HálótervekExpand Hálótervek
Szakismertető 
Intézet neve: Műszaki, Informatikai és Gazdaságtudományi Intézet
Kapcsolattartó:  Tarr Márta ügyintéző
Telefon: 94/504-331
E-mail: informatics@ttk.nyme.hu

A képzés általános célkitűzései:

A szak egyszerre tartozik a szakképzéshez és a felsőfokú képzéshez. Ezáltal olyan gyakorlati, könnyen hasznosítható ismeretek átadását célozza meg, amelyek az informatika és a műszaki ismeretek határterületén vannak.

A képzésről:

A képzés során a hallgatók általános és speciális informatikai és műszaki ismereteket tanulnak, amelyek birtokában képesek a gazdasági, társadalmi életben a legkorszerűbb számítástechnikai szoftver és hardver eszközök alkalmazására, részt vesznek műszaki és irodai informatikai rendszerek tervezésében, fejlesztésében, üzemeltetésében. A képzést budapesti képzési helyszínen is indítjuk.

Szakirányok, szakterületi specializációk:

A képzés maga specializációnak tekinthető. Szakmai követelménymoduljai: korszerű munkaszervezés; gazdálkodás, projektvezetés; műszaki alapozás; hálózati rendszerek telepítése, konfigurálása; hálózati rendszerek üzemeltetése

Képzési idő:

4 félév

Továbbtanulási lehetőségekek a képzés teljesítése után:

A Nyugat-magyarországi Egyetem Természettudományi Kar műszaki menedzser BSc szakos nappali és levelező tagozatos képzésének keretein belül biztosított.

Karrierlehetőségek a képzés teljesítése után:

Az általános rendszergazda, mint a vállalat, intézmény felelős munkatársa, önállóan végzi egy vállalkozás, vállalat, intézmény hálózati rendszereinek telepítését, konfigurálását, ellenőrzését, korszerűsítését, hálózati hardver elemek üzemeltetését, operációs rendszerek üzemeltetését, keret-, és kliens-oldali programok üzemeltetését, hálózati rendszerek megóvását és fejlesztését.